BRUNO'S HASSELTWEG

Tijdens de renovatie en uitbreiding van de het tankstation en bijhorende Bruno's Foodcorner op de Hasseltweg werden de platte daken en gevelbekleding in Trespa aan ons toegewezen.

Trespa Meteon is de merknaam voor de High Pressure Laminate-plaat, beter bekend als de HPL-Plaat, die speciaal geproduceerd wordt voor buitentoepassingen. Het is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier, met daaraan een op fenolhars gebaseerd bindmiddel toegevoegd. Het plaatmateriaal is zeer duurzaam en bestand tegen temperatuur, UV en vocht. Naast de standaard kleuren is een een zeer groot aanbod van kleuren beschikbaar, alsook houtmotieven zoals te zien in de referentie "Skyview" van onze klant D-Build in Lanaken.

Tegen de nieuwe staalconstructie hbben wij een houtconstructie voorzien waartegen Trespa tegen geschroefd werd, tegen het bestaande gebouw ehebben wij de houtconstructie doorgetrokken en geïsoleerd. Dit resulteerde in een een onzichtbare overgang tussen het bestaande en nieuwe gedeelte. Achter de platen voorzien wij steeds een spouw om de ventilatie van het geheel te kunnen garanderen. Bij de naden voorzien wij steeds een profiel of EPDM strook om de houtstructuur te beschermen.

De schroeven zijn steeds in dezelfde RAL-kleur als de platen zelf waardoor ze praktisch niet zichtbaar zijn.

 

Bij interesse om deze, of andere, gevelbekleding voor uw bouw-project kan u steeds contact met ons opnemen.

Referentie

  • Klant:GROEP BRUNO
  • Locatie:Hasseltweg Genk
  • Datum: 1 november 2018